CCM

Uw innovatie partner
Nederlands

Sioux CCM Trophy

CCM Mechatronica Trofee Robots  Zin in een mechatronica-wedstrijd met medestudenten?

Elk jaar kun jij je inschrijven voor de mechatronica-wedstrijd van Sioux CCM. De technici van Sioux CCM begeleiden je met het ontwerp en de bouw van een snelle en nauwkeurige robot. Bovendien sponsort CCM met 750 euro de inkoop van jouw materialen. Schrijf je in met je team via e-mail: trofee@sioux.eu en doe mee aan de uiteindelijke wedstrijd tijdens de Dutch Technology Week in Eindhoven. 

Onderwijs en bedrijfsleven

Al 8 jaar biedt Sioux CCM een wedstrijd aan jou en je medestudenten in Nederland, Duitsland en België in de studierichtingen werktuigbouwkunde, electro, software en mechatronica. Je raakt bekend met de projectfasen en je kunt jouw eigen rol in het project ontdekken. Sioux CCM wil hiermee laten zien hoe mooi techniek kan zijn en hoe onderlinge samenwerking in het bedrijfsleven er aan toe gaat. In eerdere jaren deden mee: Hogescholen en Universiteiten uit Duisburg Essen, Leuven, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Almaar, Delft, enzovoorts. Ook voor het schooljaar 2017-2018 rekenen wij op jullie enthousiaste deelname!

Wie durft?  

Voor docenten

Docenten ontvangen alle technische specificaties en tips and tricks. Als docent haalt u hiermee voor uw opleiding een project binnen waarbij de studenten in de praktijk ontdekken hoe mechatronica echt werkt. U kunt het project opnemen in uw studie programma of juist aanbieden als nevenactiviteit voor uw studenten.

Tijdens de Dutch Technology Week 

Op 6 juni 2018 zal op de Markt in Eindhoven de uiteindelijke wedstrijd gehouden worden. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen de verschillende robots een parcours afleggen. De wedstrijd wordt extra feestelijk door de muziek van de robots van TeamDare.

De teams starten om 16:00 uur met de voorbereidingen op de race. De wedstrijden starten om 18.00 uur, aansluitend hierop zullen de finaleraces tussen 20:00 - 21:00 uur plaats vinden.  

Robot Race Teams

Teams die eerder meededen aan dit evenement bestonden over het algemeen uit 4 tot 8 personen. Zij werkten gedurende een semester aan de opdracht. Meerdere teams per school of universiteit mogen deelnemen. Sioux CCM ondersteunt ieder team met een bijdrage van €750,- tot een maximum van 2 teams per opleidingsinstituut. De teams worden allemaal uitgenodigd bij Sioux CCM om hun concepten te presenteren. Wij leiden ze rond om mechatronische projekten, waaraan op dat moment gewerkt wordt, van dichtbij te zien. Op basis van de presentatie van de concepten wordt een voorlopige go gegeven voor het aanspreken van de Sioux CCM-bijdrage. Om over het volledige sponsorbudget van Sioux CCM te kunnen beschikken dienen de teams drie weken voor het evenement te beschikken over een werkende robot (alle functies moeten aanwezig zijn) en moeten zij aanwezig zijn op de wedstrijd dag. Vragen kunnen gestuurd worden naar trofee@sioux.eu Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of kunnen ofof kunnen gepost worden op de Facebook pagina. Op de Facebook pagina beantwoorden we de vragen en delen we aanvullende informatie met alle teams. Er zijn ook foto's en filmpjes te vinden van Sioux CCM Mechatronics Trophy wedstrijden van andere jaren. 

Hierbij de projectfasen en verschillende milestones van afgelopen jaar. Aangezien de wedstrijddatum in 2018 op 6 juni is, hebben we dit jaar nog meer tijd om er iets moois van te maken! 

 

 Elk jaar weer is de wedstrijd een groot succes!

Sioux CCM Mechatronics Trophy

semicon fluorescentie Substrate Carrier precisiemechanica mechatronica Labview testapparatuur Web Handling imaging FPGA Media transport actuatoren constructie principes VHDL vacuum technologie medische apparatuur validatie design CAE microcontroller motion control optica assemblage cleanroom