CCM

Uw innovatie partner
Nederlands

Sioux CCM Trofee 2018

CCM Mechatronica Trofee Robots  Zin in een mechatronica-wedstrijd met medestudenten?

Elk jaar kun jij je inschrijven voor de mechatronica-wedstrijd van CCM. De technici van CCM begeleiden je met het ontwerp en de bouw van een snelle en nauwkeurige robot. Bovendien sponsort CCM met 750 euro de inkoop van jouw materialen. Schrijf je in met je team via e-mail: trofee@ccm.nl en doe mee aan de uiteindelijke wedstrijd tijdens de Dutch Technology Week in Eindhoven. 

Onderwijs en bedrijfsleven

Al 8 jaar biedt CCM een wedstrijd aan jou en je medestudenten in Nederland, Duitsland en België in de studierichtingen werktuigbouwkunde, electro, software en mechatronica. Je raakt bekend met de projectfasen en je kunt jouw eigen rol in het project ontdekken. CCM wil hiermee laten zien hoe mooi techniek kan zijn en hoe onderlinge samenwerking in het bedrijfsleven er aan toe gaat. Tot nu toe hebben zich ingeschreven: 

Deelnemers 2016

Doen jullie ook mee? 

Voor docenten

Docenten ontvangen alle technische specificaties en tips and tricks. Als docent haalt u hiermee voor uw opleiding een project binnen waarbij de studenten in de praktijk ontdekken hoe mechatronica echt werkt. U kunt het project opnemen in uw studie programma of juist aanbieden als nevenactiviteit voor uw studenten.

Tijdens de Dutch Technology Week

zal op de Markt in Eindhoven de uiteindelijke wedstrijd gehouden worden. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen de verschillende robots een parcours afleggen. De wedstrijd wordt extra feestelijk door de muziek van de robots van TeamDare.

De teams starten om 16:00 uur met de voorbereidingen op de race. De wedstrijden starten om 18.00 uur, aansluitend hierop zullen de finaleraces tussen 20:00 - 21:00 uur plaats vinden.  

Robot Race Teams

Teams die eerder meededen aan dit evenement bestonden over het algemeen uit 4 tot 8 personen. Zij werkten gedurende een semester aan de opdracht. Meerdere teams per school of universiteit mogen deelnemen. CCM ondersteunt ieder team met een bijdrage van €750,- tot een maximum van 2 teams per opleidingsinstituut. De teams worden allemaal uitgenodigd bij CCM om hun concepten te presenteren. Wij leiden ze rond om mechatronische projekten, waaraan op dat moment gewerkt wordt, van dichtbij te zien. Op basis van de presentatie van de concepten wordt een voorlopige go gegeven voor het aanspreken van de CCM-bijdrage. Om over het volledige sponsorbudget van CCM te kunnen beschikken dienen de teams drie weken voor het evenement te beschikken over een werkende robot (alle functies moeten aanwezig zijn) en moeten zij aanwezig zijn op de wedstrijd dag. Vragen kunnen gestuurd worden naar trofee@ccm.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of kunnen ofof kunnen gepost worden op de Facebook pagina van de “CCM TROFEE”. Op de Facebook pagina beantwoorden we de vragen en delen we aanvullende informatie met alle teams. Er zijn ook foto's en filmpjes te vinden van CCM Trofee wedstrijden van andere jaren. 

Hierbij de projectfasen en verschillende milestones van 2017: 

 

 Elk jaar weer is de wedstrijd een groot succes!

More information about the CCM Trophy?

Media transport medische apparatuur FPGA mechatronica fluorescentie Web Handling motion control constructie principes microcontroller vacuum technologie Substrate Carrier actuatoren optica imaging precisiemechanica semicon Labview testapparatuur VHDL validatie cleanroom CAE assemblage design