CCM

Uw innovatie partner
Nederlands

Sioux CCM Trofee '17

Weer een brand geblust!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een prachtige, zonnige zomerdag vond de 7e editie van de Sioux CCM Mechatronica Trofee plaats. Een dag waar 16 studententeams uit Nederland, Belgie en Duitsland met spanning naar hebben uitgekeken. Zij hebben zich maandenlang gebogen over het ontwerp van hun robot: hoe blus ik een brand met een autonome robot. Kunnen we veilig, zonder mankracht in te zetten, water halen en vervoeren naar de brandhaard? 

De studenten bouwden tot in de kleine uurtjes met enthousiasme en onderlinge betrokkenheid aan hun technische vernuftigheden. Want samen aan een project werken vraagt een planmatige aanpak, technisch inzicht, maar ook een goede onderlinge communicatie en teamspirit. Daarmee boek je succes!

De uitslag*

Uiteindelijk vond er een schitterende finale plaats tussen Universiteit Duisburg-Essen, Hogeschool Utrecht en Hogeschool InHolland Alkmaar. Op snelheid won uiteindelijk Hogeschool InHolland, maar de accuratesse van de robots van de beide andere scholen was groot! Wat een prachtige prestatie en wat een ontlading bij alle teams. Aan Universiteit Leuven-Hasselt werd de originaliteitsprijs voor het ontwerp uitgereikt vanwege hun vinding om het water te scheppen in plaats van te pompen wat hen veel tijdwinst opleverde. Verder hebben ze hun doseerprobleem (het spetteren naar de bak van de tegenstander) adequaat en snel opgelost.

1

InHolland

Spuit 11

2

Hogeschool Utrecht

Inferno

3

Uni Duisburg Essen

Robo on Fire

4

Avans Breda

Firestarter

5

Universiteit Hasselt

De Unief Blussers

6

Universiteit Hasselt

Accidentally on Fire

7

Uni Duisburg Essen

HOTBOT

8

Fontys

M.E. Mighty Extinguishers

9

Avans

Team Fire Fighter

10

Artesis Plantijn

POEMBAK DELCO

10

Avans

P.I.L.S (Professional Intelligent Live Saver)

10

Avans

BellEmmer

10

Hogeschool Rotterdam

Mr.July

10

Avans

Fikkie de Fik-in

10

Fontys

Fontys Fire Department (FFD)

 

Avans

Bart 25

 

Uni Duisburg Essen

K.A.N.Y.E.R.escue

 

 

 

*Plaats 8 en 9 op grond van voorronde. Plaatsen 10 allemaal gelijk. Plaatsen 4 tot 9 water geleverd maar geen volle emmer. Eerste 3 plaatsen volle emmer geleverd, snelste tijd wint: Alkmaar in 3 minuten en 21 seconden.

Team InHolland Alkmaar wint editie 2017!

   

Wij danken iedereen voor alle inzet en we zien jullie volgend jaar graag terug!

Doe jij volgend jaar mee?

actuatoren optica vacuum technologie design microcontroller precisiemechanica medische apparatuur validatie imaging Media transport constructie principes cleanroom assemblage Substrate Carrier testapparatuur motion control VHDL CAE fluorescentie mechatronica semicon Labview Web Handling FPGA