CCM

Uw innovatie partner
Nederlands

CCM Trofee 2015

CCM Mechatronica trofee 2015: enthousiast team "Rembrandt" van Fontys Eindhoven houdt de eer van de Brainport regio hoog 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel publiek, zonovergoten terrassen, teams die enigszins gespannen staan te trappelen om hun staaltje techniek te tonen...

Alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagde zesde editie van de CCM Mechatronica trofee, tijdens de Dutch Technology Week.

Het strijdveld op de Markt in Eindhoven toonde een variant aan technische creaties, die tot uiteenlopende resultaten eindigde. 

5 van de 11 deelnemende (inter)nationale teams wist de opdracht tot een goed einde te brengen en met hun werkende innovatieve bier-robot alle hindernissen te trotseren.

De goede voorbereidingen van alle teams ten spijt, mechatronica blijkt toch een grote uitdaging. Het allerlaatste zetje in de rug kon soms de robot kelner niet over de drempel tillen.

Team "Rembrandt"van Fontys Eindhoven wist uiteindelijk met een ingenieus ontwerp de andere teams op verre afstand te houden.

Het vernuft zat in het ontwerp, waarbij het bier eerst opgezogen werd en na het doorlopen van de hindernissen in het parcours, opnieuw in de glazen getapt.   

Daarmee was dit team niet alleen het snelste binnen het parcours, maar ging er ook geen druppel van het brouwsel verloren.

Leuk ook om te zien dat dit Fontys team zo'n hechte band met elkaar heeft. Deze teamspirit heeft zeker bijgedragen tot hun succes met deze mechatronische uitdaging.  

Wij feliciteren het Fontys Rembrandtteam en danken alle teams voor de enorme inzet en betrokkenheid!

See you next year! 

Zie ook onze facebookpagina!

trofee@ccm.nl

constructie principes precisiemechanica VHDL motion control validatie optica CAE testapparatuur FPGA vacuum technologie Substrate Carrier cleanroom design Labview imaging Web Handling fluorescentie Media transport assemblage semicon medische apparatuur mechatronica actuatoren microcontroller