CCM

Uw innovatie partner
Nederlands

Technologieën

LED fluorescerende lichtbron microscopie image processingOndenkbaar? Niet voor ons

Wij maken ondenkbare toepassingen mogelijk. Dat doen we door de juiste mix van state-of-the-art technologieën te kruisen en in te zetten. Dankzij onze technische kennis en uitgebreide ervaring zijn wij in staat de juiste keuzes te maken. En bepalen wij hoe en welke technologie het beste past bij de specifieke werking. Deze manier van werken passen wij toe in verschillende marktsegmenten.

Wij doen het niet alleen

Onze ontwerpers kunnen altijd terugvallen op ons netwerk van technologiepartners, instituten en universiteiten.  

Onze technologische speerpunten zijn:

Piëzo

 • Dit principe creëert mogelijkheden voor langzame, maar nauwkeurige (en stijve) bewegingen. Geavanceerde controle-algoritmen zijn noodzakelijk om het niet-lineare gedrag te compenseren.

Composiet

 • Het toepassen van composiet-materialen kan leiden tot baanbrekende mogelijkheden voor lichte en stijve constructies. Materiaaleigenschappen, maakbaarheid en mechanische interfaces van composiet delen verdienen speciale aandacht in het ontwerpproces.

FPGA

 • Als parallele verwerking van informatie en/of front-end electronica noodzakelijk is kan CCM jaren van ervaring bieden met Altera apparaten en VHDL codeertools.

Kracht/Koppel (direct drive) actuatoren

 • Actuatoren die gebruik maken van het 'Lorenz' principe laten een hoog dynamisch en nauwkeurig gedrag zien, maar vereisen een up-front modale analyse om de bestuurbaarheid zeker te stellen.

Stappenmotoren

 • Deze kosten efficiente oplossing kan gebruikt worden voor nauwkeurige bewegingstaken. Er dient echter rekening mee gehouden te worden dat het gebruikte principe (zonder terugkoppeling) gevoelig is voor ongewenste bekrachtiging ten gevolge van resonanties.

Meetsystemen (lineair & roterend)

 • Een bepaalde groep actuatoren heeft een closed loop controle nodig. CCM heeft een SWOT-register gemaakt voor verschillende commerciële off-the-shelf oplossingen voor optische en magnetische meetsystemen.

Vermogenselectronica (bijv. versterkers & omvormers)

 • Het gedrag van een electro-magnetisch actuator principe hangt sterk af van de versterker karakteristiek van de stoombron.

Luchtlagers

 • Luchtlagers zijn geschikt voor toepassingen die extreme nauwkeurigheden en/of een hoge levensduur eisen.

Vacuum

 • Als partner in het EUV project van ASML zijn wij bekend met de uitdagingen van het ontwikkelen voor ultra hoog vacuüm.

Pneumatische actuatoren

 • Deze kosten-efficiente oplossing kent vele toepassingen, maar is begrensd in nauwkeurigheid en exploitatiekosten.

Rapid manufacturing

 • Additieve technologie kan het ontwerpproces versnellen en/of oplossingen introduceren die met conventionele verspanende technieken niet realiseerbaar zijn. Naast de reductie van de ontwerpbeperkingen die hiermee gerealiseerd kunnen worden weet CCM hoe het toegepast kan worden om het productief te maken.

Vloeistofjetting (contactloze vloeistof distributie)

 • Wij hebben jarenlange ervaring in het optimaliseren van de 'gouden driehoek' van vloeistof-nozzle-substraat. Onze specifieke expertise is gefocust op nauwkeurige registratie van druppels en substraat.   

EtherCAT

 • CCM heeft er voor gekozen een expert te worden in de open standaard voor hoge snelheid en deterministische veldbus-communicatie van Beckhoff. Dit geeft ons onbegrensde ontwerpmogelijkheden voor motion control via ons SAXCS platform.

Microcontrollers

 • Sequentiele verwerking met moderne (goedkope) processoren is aanwendbaar voor vele toepassingen

Meer weten over onze technologieën?

FPGA fluorescentie actuatoren assemblage design motion control vacuum technologie Labview cleanroom VHDL constructie principes Substrate Carrier semicon Media transport optica mechatronica Web Handling validatie testapparatuur medische apparatuur precisiemechanica imaging microcontroller CAE