CCM

Uw innovatie partner
Nederlands

Generic Substrate Carrier (GSC)

We zijn trots op ons nieuwe product

De ‘Generic Substrate Carrier’ (GSC) is een nieuw ontwikkelde module. Deze kunnen wij inzetten voor bijvoorbeeld inkjet om het substraat heel erg nauwkeurig en met hoge snelheid onder de koppen door te bewegen. 

Hoe werkt het?

De drager bestaat uit een zeer nauwkeurige stalen band. Het substraat is tijdelijk vastgezogen via vacuüm en perforaties in de band. De nauwkeurigheid van het transport is nu onafhankelijk van de substraateigenschappen. Dat komt omdat de stalen band nu bepalend is. Op deze manier kunnen we dunne film van rol naar rol nauwkeurig voorzien van inkt of misschien wel contactloos bewerken. Hetzelfde is mogelijk voor stijve substraten, zoals glas. U kunt de module aanpassen aan uw specifieke wensen voor de inzet van de GSC binnen uw productiestraat.

Voordelen

 • Transporteert uw substraat zeer nauwkeurig.

 • Generic Substrate Carrier

  Hoge snelheid = hoge productiviteit.

 • Schaalbaarheid van 'actieve zone':

  • op maat voor het aantal printkoprijen
  • aangepast aan de bandbreedte

  Substraat is gegarandeerd krachtvrij tijdens 'proces'.

 • Eventueel kunt u op elke printrij de positie meten.

 • Transfer is substraatonafhankelijk.

 • Modulair.

 • Bruikbaar voor vele substraatsoorten (papier, folie, panelen).

 • Eventueel actieve controle op temperatuur van band.

 • Kan compatibel gemaakt worden voor een cleanroom (bijvoorbeeld OLED).

 

DRUPA 2016

Tijdens de DRUPA in Düsseldorf is de Substrate Carrier goed ontvangen door de grafische industrie. Er was veel interesse in de ingenieuze oplossing die CCM biedt om papier spanningsvrij, met hoge snelheid en een zeer hoge nauwkeurigheid onder de printkoppen te transporteren. Met dit systeem wordt het mogelijk hoge printkwaliteiten te realiseren met resoluties van 1200 dpi.  

Er zijn veel nieuwe contacten gelegd die de mogelijkheden van de GSC verder willen onderzoeken. Ook was er specifieke interesse van enkele grote systeem integratoren die de GSC als mogelijke oplossing zien voor het transport binnen hun inkjet machines die prints verzorgen binnen de industriële markt. 

Samen met DJM uit Harderwijk zijn de twee demo opstellingen van de DRUPA tot stand gekomen. Het feit dat men een werkend systeem kon zien op de beurs maakte het voor de geïnteresseerden tastbaar en zeer indrukwekkend. CCM vertrouwt erop dat de DRUPA enkele nieuwe projecten zal voortbrengen en dat de GSC unit zijn weg zal vinden naar meerdere systeem integratoren en print head leveranciers.

Links

De Generic Substrate Carrier is eerder toegepast in een grensverleggend systeem om interconnecties te maken tussen zonnecellen. Voor meer technische informatie, lees hier. Bekijk de video hiernaast voor een demonstratie.

 

Ieder jaar komt een internationaal gezelschap, dat zich bezig houdt met ‘Non Impact & Digital Printing’ (NIP), bijeen op een conferentie.

In 2012 was deze in Québec en was Arend-Jan Beltman van CCM aanwezig om te vertellen over de GSC. Onze inzending vindt u hier.

Een gedetailleerde specificatie is hier te vinden. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Derek van Dooren via 040-2635000 of e-mail: derek.van.dooren@sioux.eu. 

Meer weten over de Generic Substrate Carrier?

imaging actuatoren mechatronica cleanroom motion control Media transport assemblage semicon vacuum technologie Web Handling VHDL optica medische apparatuur CAE fluorescentie design constructie principes Labview microcontroller validatie Substrate Carrier precisiemechanica testapparatuur FPGA